Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A polifenolok fokozzák az egészséget
  2023-11-24 21:36:56, péntek
 
  A polifenolok fokozzák az egészséget - amiben találhatók:

A polifenolok voltaképpen olyan mikrotápanyagok, amelyek szinte az összes egészséges táplálékban, például a zöldségekben, a gyümölcsökben, a magvakban és a diófélékben is fellelhetők.

Sokféle polifenol létezik, például ilyenek a flavonoidok, mint a kvercetin és a katekin, amelyek elsősorban a gyümölcsökben vannak jelen. A kapszaicinoidok is polifenolnak számítanak. Ezek nagyobb mennyiségben a chilipaprikákban találhatók meg. A fenolos savak, például a lignánok is kiváló polifenolok. Ezek főként a teljes kiőrlésű gabonákban és a zöldségekben lelhetők fel. A vörösborban lévő rezveratrol nevű vegyület, illetve a bogyós gyümölcsökben található ellaginsav is polifenolnak számít.

A tanulmányok szerint tehát a polifenolok kiváló antioxidánsnak számítanak. Ebben a szerepben lassítani tudják a sejtek öregedési folyamatait, amelyeket a negatív környezeti hatások és az egészségtelen életmód váltanak ki. Ezek a károsodások idővel aktívan hozzájárulnak a krónikus betegségek kialakulásához.

Miért is van szükségünk polifenolokra?
Számos kutatás vizsgálta a polifenolok egészségre gyakorolt hatásait. Azt a megállapítást tették, hogy azok körében jóval alacsonyabb a halálozási kockázat, akik rendszeresen fogyasztanak polifenolokban gazdag táplálékokat.

A polifenolok segítenek a megfelelő vérnyomásszint kialakításában és fenntartásában, mégpedig az erek erősségének és rugalmasságának megőrzésével, ezzel is elősegítve a jó keringést. A polifenolok a gyulladást is csökkentik, amely pedig a szívbetegségek másik kockázati tényezője.

A polifenolok segítenek a vércukorszint szabályozásában is, serkentik a szervezetben az inzulin felszabadulását. Az inzulin egy olyan hormon, amely segít a szervezetnek a cukor jobb felhasználásában. Ezek a hatások csökkentik az inzulinrezisztencia kockázatait. A normális vércukorszint fenntartása csökkenti az olyan állapot és betegség kialakulását, mint amilyen az elhízás és a cukorbetegség is.

A polifenolok antioxidáns és gyulladásgátló hatásai csökkentik a rákos betegségek kockázatait is.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a polifenolok aktiválják az immunrendszert a fertőzések és a betegségek leküzdésére. Ezzel is elősegítik a jó baktériumok elszaporodását a bélrendszerben, és korlátozzák a káros hatású baktériumokat. Ez jobb emésztést tesz lehetővé, illetve a bélflóra egyensúlya erős immunrendszert is eredményez.

Sok táplálék gazdag forrása a polifenoloknak, például a bogyós gyümölcsök. Egyes gyógynövények és fűszernövények is tartalmaznak polifenolokat, többek között a szegfűszeg, a borsmenta, a csillagánizs, az oregánó, a zsálya, a rozmaring és a kakukkfű.

A diófélék rendszeres fogyasztása a legjobb mód arra, hogy elegendő rostot, fehérjét és esszenciális zsírsavakat vigyünk be a szervezetünkbe. Ezen kívül a diófélék polifenolokban is bővelkednek.

A lenmag például segíti az emésztést, csökkenti a székrekedés kialakulásának kockázatait, és még polifenolokban is bővelkedik.

Zöldségek közül a polifenolok gazdag forrása a vöröshagyma, a spenót, az articsóka és a gyöngyhagyma.

Az olajbogyó nemcsak egészséges zsírokban és E-vitaminban gazdag, hanem polifenolokban is.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: felhasználásában, chilipaprikákban, szabályozásában, felszabadulását, kapszaicinoidok, mikrotápanyagok, rugalmasságának, polifenolokban, szívbetegségek, bélrendszerben, kialakításában, polifenoloknak, immunrendszert, fűszernövények, kialakulásának, antioxidánsnak, kialakulásához, vérnyomásszint, fenntartásában, gyulladásgátló, elszaporodását, szervezetünkbe, vércukorszint, polifenolokra, gyümölcsökben, hozzájárulnak, gyógynövények, egészségtelen, megállapítást, baktériumokat, polifenolokat, cukorbetegség, szervezetnek, polifenolnak, csillagánizs, zöldségekben, polifenolok fokozzák, egészséget –, polifenolok voltaképpen, összes egészséges, gyümölcsökben vannak, chilipaprikákban találhatók, fenolos savak, teljes kiőrlésű, zöldségekben lelhetők, vörösborban lévő, bogyós gyümölcsökben, tanulmányok szerint, polifenolok kiváló, szerepben lassítani, sejtek öregedési, negatív környezeti,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Az Európai Unió is foglalkozik...  A világnak égető szüksége van ...  Szent György nap  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  A világnak égető szüksége van ...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ünnepelj csak  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szent György napi hiedelmek, s...  Az idő elsodorja létezésünk  Egyszerűen  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 26  Palóc Grand Canyon  Naplemente  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Muratáj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Messziről jött ember  Pillangó  Két ember becsülete  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Ma  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam Krisztinától  A föld szépségéért  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
polifenolok fokozzák, egészséget &#8211, polifenolok voltaképpen, összes egészséges, gyümölcsökben vannak, chilipaprikákban találhatók, fenolos savak, teljes kiőrlésű, zöldségekben lelhetők, vörösborban lévő, bogyós gyümölcsökben, tanulmányok szerint, polifenolok kiváló, szerepben lassítani, sejtek öregedési, negatív környezeti, egészségtelen életmód, károsodások idővel, krónikus betegségek, polifenolok egészségre, megállapítást tették, halálozási kockázat, polifenolok segítenek, megfelelő vérnyomásszint, erek erősségének, szívbetegségek másik, vércukorszint szabályozásában, inzulin felszabadulását, olyan hormon, cukor jobb, hatások csökkentik, normális vércukorszint, olyan állapot, polifenolok antioxidáns, rákos betegségek, kutatási eredmények, polifenolok aktiválják, betegségek leküzdésére, káros hatású, bélflóra egyensúlya, bogyós gyümölcsök, diófélék rendszeres, diófélék polifenolokban, lenmag például, székrekedés kialakulásának, polifenolok gazdag, olajbogyó nemcsak, felhasználásában, chilipaprikákban, szabályozásában, felszabadulását, kapszaicinoidok, mikrotápanyagok, rugalmasságának, polifenolokban, szívbetegségek, bélrendszerben, kialakításában, polifenoloknak, immunrendszert, fűszernövények, kialakulásának, antioxidánsnak, kialakulásához, vérnyomásszint, fenntartásában, gyulladásgátló, elszaporodását, szervezetünkbe, vércukorszint, polifenolokra, gyümölcsökben, hozzájárulnak, gyógynövények, egészségtelen, megállapítást, baktériumokat, polifenolokat, cukorbetegség, szervezetnek, polifenolnak, csillagánizs, zöldségekben, rendszeresen, esszenciális, mennyiségben, táplálékokat, gyöngyhagyma, fogyasztanak, megőrzésével, tartalmaznak, kialakulását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.